Oppject logo

Bedrijfshal Assen

Wanneer je een bedrijf hebt wat veel ruimte nodig heeft, dan kan een bedrijfsruimte een goede optie zijn. Een bedrijfshal kun je op meerdere manieren inrichten, bijvoorbeeld als werkplaats of opslagruimte. Oppject kan je helpen met het vinden van een geschikte bedrijfshal in Assen, zowel koop als huur.

Tips bij het kopen of huren van een bedrijfshal

Bij het huren of kopen van een bedrijfshal moet je met verschillende dingen rekening houden. Het is handig om van tevoren na te denken over waar jouw wensen en behoeften liggen. Waar wil je bijvoorbeeld de bedrijfshal voor gaan gebruiken en wat is daarvoor nodig? Hieronder volgen een paar tips om rekening mee te houden.

  • Toegankelijkheid

Denk na over de locatie waar je de bedrijfshal wil hebben en hoe toegankelijk dit is. Kunnen je medewerkers hier bijvoorbeeld makkelijk parkeren? Mocht je werken met leveranciers, dan is het ook noodzakelijk dat er genoeg ruimte is voor een vrachtwagen om te laden en lossen.

  • Veiligheid

Wat ook het doel van je bedrijfshal is: het is belangrijk dat het een veilige omgeving is. Wanneer medewerkers hier werkdagen doorbrengen is het belangrijk dat zij voldoende (dag)licht krijgen en dat er genoeg zuurstof aanwezig is.

  • Maximale vloerbelasting

Mocht de bedrijfshal meerdere verdiepingen hebben en je wil met zware apparatuur werken, dan is het goed om te controleren of de vloer sterk genoeg is voor deze apparatuur. Hier wil je niet pas achter komen nadat je over bent gegaan op huur of koop.

  • Kantoorruimte

Wil je een kantoorruimte opnemen in de bedrijfshal? Maak dan een inschatting hoeveel m² dit inneemt en of dit erin gezet mag worden.

Succesvol een bedrijfshal huren

Wanneer je een pand huurt, zoals een bedrijfshal, maak je goede afspraken en laat je die vastleggen in de huurovereenkomst. Hier delen we nog enkele tips om bij stil te staan.

  • Huurprijs

Over de huurprijs maak je duidelijke afspraken en leg je vast in het huurcontract. Zo voorkom je dat je voor verrassingen staat en later ineens meer moet betalen. Ook spreek je met elkaar af wanneer aan de huur voldaan moet worden.

  • Huurregime

Een huurregime bevat wetten en regels die gelden voor het te huren pand. Panden met verschillende doeleinden kennen dan ook verschillende huurregimes. Controleer welk huurregime van toepassing is op het huren van een bedrijfshal, zodat jij op de hoogte bent van de regels die gelden.

  • Huurtermijn

Het huren van een bedrijfshal doe je niet voor één jaar. Meestal geldt er een huurtermijn van vijf jaar, die na afloop weer met vijf jaar verlengd kan worden. Denk dus ook vooral na over de toekomst van jouw bedrijf en of de bedrijfshal daarbij past. Het is in principe niet mogelijk om de huur tussentijds te beëindigen.

Oppject helpt je verder

Heb je naast deze tips hulp nodig bij je zoektocht naar een geschikte bedrijfshal in Assen? Dan ben je bij Oppject aan het juiste adres. Ons team bestaat uit ervaren bedrijfsmakelaars met een passie voor het vak. Met onze kennis over vastgoed en jaren ervaring is de kans groot dat we je kunnen helpen met je vraagstuk. Breng een bezoek aan ons kantoor in Assen of neem contact met ons op, zowel telefonisch als via de website.

Op zoek naar een bedrijfshal in Assen

Bij ons vind je een groot aanbod aan bedrijfshallen in Assen en omgeving. Voor zowel verhuur als verkoop. Bekijk het aanbod hier.

Objecten