Oppject logo
Oppject de bedrijfsmakelaar in Assen

De juiste plek met het juiste gevoel

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Lees hier onze nieuwsberichten! Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, wij kijken graag met je mee.
21 augustus 2023

Winkelmarkt Assen in de lift, ondanks uitdagingen. En we hebben een primeur!

In het tweede kwartaal van 2023 is maar liefst 9% meer vierkante meters winkelruimte opgenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Met name de grotere winkelruimtes (1.000 m² +) lijken hierbij in trek te zijn. Dit betreffen landelijke cijfers en verschillen per regio.
09 augustus 2023

Ontwikkelingen commercieel vastgoed: 2023 kwartaal 2

Benieuwd naar de huidige ontwikkelingen in commercieel vastgoed en welke kansen er zijn voor jou? Lees ons advies voor 2023 kwartaal 2.
Nol Goulmy Makelaar
03 augustus 2023

Woning voor de verhuur als belegging in box 3 in 2023 minder aantrekkelijk?

Vanaf 1 januari 2023 wordt de categorie vastgoed als belegging in box 3 zwaarder belast. Samen met andere fiscale maatregelen zoals de verhoging van de overdrachtsbelasting voor beleggers, is het daarom minder aantrekkelijk om een woning voor de verhuur te hebben in box 3.
Gerwin de Roo bedrijfsmakelaar Assen Oppject
06 juli 2023

Opkoop bescherming woningen gemeente Assen

Per 1 juni 2023 geldt er in de gemeente Assen een opkoop bescherming voor woningen. Dit laat de gemeente per brief aan ons weten.De druk op de woningmarkt wordt in het hele land flink gevoeld. De opkoopbescherming zorgt ervoor dat in gewilde gebieden huizen niet zomaar kunnen worden opgekocht door beleggers voor de verhuur (buy-to-let).
28 april 2023

Boekenrode Assen gaat verder als Oppject

Vanaf 1 mei 2023 verandert Boekenrode bedrijfsmakelaars & taxateurs Assen van naam en gaan wij verder onder de nieuwe naam Oppject. Hoewel onze naam is veranderd, kun je nog steeds rekenen op hetzelfde team van ervaren makelaars en taxateurs.
Bedrijfsmakelaar Assen Advies
28 april 2023

BTW en verhuur van onroerend goed

In beginsel is de verhuur van onroerend goed vrijgesteld van BTW (=omzetbelasting). Toch kun je er in veel gevallen als verhuurder en huurder samen voor kiezen om wél omzetbelasting over de huurprijs in rekening te brengen. Maar waarom zou je dat doen?
Jasper Schipper vastgoedadviseur Oppject
27 april 2023

Waarom geen waardeverklaring?

Sinds 2016 staat het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) haar Register-Taxateurs niet langer toe om een waardeverklaring te verzorgen. Desondanks krijgen wij nog wel eens de vraag of wij in plaats van een professionele taxatiedienst een beknopte waardeverklaring willen afgeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eenvoudige marktwaardeberekening of een korte schriftelijke toelichting op geschatte marktwaarde.