Oppject logo

Taxaties

Heb je een taxatierapport nodig dat voldoet aan geldende richtlijnen voor commercieel vastgoed? Onze gecertificeerde taxateurs kunnen dergelijke taxaties voor je uitvoeren. Dat kan voor verschillende doeleinden zijn, zoals: financieringsdoeleinden, fiscale doeleinden en boedelscheiding of -verdeling.

Als je een taxatie nodig hebt voor financiering van commercieel vastgoed, stellen banken specifieke eisen aan het taxatierapport. Een dergelijk taxatierapport kan je in verschillende situaties nodig hebben, bijvoorbeeld:

  • Je wilt een bedrijfspand kopen om daar je bedrijf uit te oefenen;
  • Je wilt bedrijfsmatig vastgoed kopen om te gaan verhuren;
  • Je wilt een woning kopen om te gaan verhuren;
  • Je hebt bedrijfsmatig vastgoed of een woning al in bezit en gaat dit verhuren;
  • Je wilt je bestaande hypotheek wijzigen, bijvoorbeeld voor een herfinanciering of verbouwing;
  • Je hebt al een hypothecaire financiering op je bedrijfspand en de bank wil weten of het onderpand nog voldoende dekking biedt.

Als gevolg van de specifieke eisen accepteren banken dit soort taxatierapporten niet van alle taxateurs. De meeste banken hebben een ‘shortlist’ van taxateurs die zij wel accepteren. Oppject staat bij nagenoeg alle banken op die lijst, waardoor wij je kunnen voorzien in deze taxaties.

De taxateurs van Oppject staan ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (het NRVT). Wij staan ook ingeschreven in de “KamerBedrijfsmatig Vastgoed” hieronder valt onder andere het taxeren van verhuurde woningen. Bij het uitvoeren van de Professionele Taxatiedienst handelt de Register Taxateur (RT) overeenkomstig de internationaal geldende Taxatiestandaarden (IVS of EVS) en de Reglementen en de Praktijkhandreikingen van het NRVT zoals banken dat ook voorschrijven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wil je meer weten over hoe we jou kunnen helpen op het gebied van taxaties? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn altijd vooraf transparant over de kosten van een taxatie en over wanneer het rapport klaar kan zijn.

Contact