Oppject logo

Bedrijfshal Groningen

Ben je op zoek naar een bedrijfshal in de provincie Groningen? Dan ben je bij Oppject aan het juiste adres. ‘Resultaat door daadkracht’ is ons motto. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden met je door te nemen, voor zowel huur als koop.

Wat voor bedrijfshal past bij jouw bedrijf?

Voordat je op pad gaat om te kijken naar een bedrijfshal, is het verstandig om voor jezelf wat gegevens op een rij te zetten. Verdiep je in wat de mogelijkheden zijn om een bedrijfshal te huren of kopen en waar jouw wensen liggen. Voorbereiding is het halve werk!

  • Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Wanneer je een bedrijfshal wil gebruiken als werkplaats is het belangrijk dat je medewerkers op een veilige plek aan de slag kunnen. Controleer daarom of er genoeg daglicht binnenkomt of mogelijkheden zijn om de ruimte te verlichten. Daarnaast moet er ook genoeg zuurstof aanwezig zijn.

  • Toegankelijkheid

De bedrijfshal zal toegankelijk moeten zijn voor jou, je collega’s en klanten. Kijk dus niet alleen naar de bedrijfshal zelf, maar ook de ruimte eromheen. Zijn er genoeg parkeerplekken en hebben eventuele leveranciers genoeg ruimte om te laden en lossen?

  • Maximale vloerbelasting

Wanneer je werkt met zware apparatuur is het verstandig om de maximale vloerbelasting van een bedrijfshal te controleren. Wanneer een bedrijfshal meerdere verdiepingen heeft is het niet vanzelfsprekend dat een verdieping zware machines aankan. Vraag dit na bij de makelaar of verhuurder.

  • Kantoorruimte

Wil je in de bedrijfshal een kantoor plaatsen? Controleer of dit mogelijk is en maak een berekening hoeveel m² dit zal innemen.

Het huren van een bedrijfshal

Bij het huren van een bedrijfshal wordt een huurovereenkomst gesloten. In deze huurovereenkomst laat je belangrijke zaken opnemen die je zwart op wit wil hebben staan, zoals de hoogte van de huurprijs. Nog enkele andere dingen die belangrijk zijn:

  • Huurregime

Panden met verschillende doeleinden kennen verschillende huurregimes. In een huurregime zijn de wetten en regels opgenomen die gelden voor het soort vastgoed, in dit geval een bedrijfshal. Voordat je een huurovereenkomst tekent is het dan ook handig om op de hoogte te zijn welk huurregime van toepassing is en welke regels er gelden.

  • Huurprijs

Misschien vanzelfsprekend, maar maak afspraken over de hoogte van de huurprijs en leg dit duidelijk vast in de huurovereenkomst. Op deze manier voorkom je dat je op een later moment voor verrassingen komt te staan. Neem ook de datum van betaling op in je huurovereenkomst, zodat beide partijen weten wanneer aan de betaling voldaan moet zijn.

  • Huurtermijn

Wanneer je een huurovereenkomst sluit voor een bedrijfshal, dan zal deze termijn een duur hebben van vijf jaar. Wanneer de overeenkomst bijna afloopt, heb je de mogelijkheid om de overeenkomst weer met vijf jaar te verlengen. Omdat je een bedrijfshal voor een langere periode huurt, is het goed om een inschatting te maken waar je met je bedrijf staat in de komende jaren.

Bedrijfshal huren/kopen in Groningen?

Oppject kan je helpen met het vinden van een geschikte bedrijfshal in omgeving Groningen. Onze ervaren bedrijfsmakelaars staan voor je klaar om je te ondersteunen in deze zoektocht. Kom gezellig langs in ons kantoor in Assen voor een kop koffie of neem telefonisch of per email contact met ons op.

Op zoek naar een bedrijfshal in Groningen

Bekijk hier ons aanbod

Objecten