Oppject logo

Bedrijfspand in Assen

Ben jij op zoek naar een bedrijfspand in Assen? Bij Oppject ben je aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod aan bedrijfspanden in Assen. Er zijn verschillende categorieën bedrijfspanden: kantoor, bedrijfshal (of loods), winkel- en horecapand.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bedrijfspand?

Een goede voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk goed wat je zoekt in een pand en hoe jij je bedrijf ziet over een aantal jaar. Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee kan houden:
– Oppervlakte
– Bereikbaarheid; voor jezelf, klanten en personeel.
– Parkeergelegenheid
– Uitstraling

Schakel een expert in
De volgende stap is het inschakelen van een expert. De bedrijfsmakelaars van Oppject adviseren je graag. Zo kan je onder andere bij ons terecht voor advies, zoekopdrachten en taxaties. Onze bedrijfsmakelaars handelen snel en helpen je waar nodig.

Financiën
Het financiële gedeelte is een belangrijk onderdeel, wat van tevoren goed in kaart gebracht dient te worden. Niemand zit te wachten op onverwachte kosten. Denk hierbij aan de kosten van het bedrijfspand, de vaste lasten, maar ook de zakelijke hypotheek.

Mondelinge toezegging
Bij een bedrijfspand is het zo dat een mondelinge toezegging ook geldig is. Mocht er mondeling wat toe worden gezegd, of bijvoorbeeld het bod worden geaccepteerd, dan staat dat ook vast.

Waar moet je op letten bij het huren van een bedrijfspand?

Huurregime
Het is als eerst belangrijk, voor je de huurovereenkomst aangaat, welk huurregime van toepassing is op de huurovereenkomst. Er wordt namelijk in de wet onderscheid gemaakt tussen verschillende panden en de doeleinden daarvan. Huurtermijn Het is belangrijk om rekening te houden met de huurtermijn. Bij een winkel is de huurtermijn vaak twee of vijf jaar, waarna deze dan weer met vijf jaar wordt verlengd. Hierbij is het tussentijds opzeggen van de huurovereenkomst eigenlijk niet mogelijk. Bij een kantoorpand kan dit weer anders opgenomen worden in de huurovereenkomst. Maak hier duidelijke afspraken over en bedenk wat het toekomstplan is.

Huurprijs
De huurprijs klinkt misschien als een logisch aspect om rekening mee te houden, maar ook hier zijn een aantal onderdelen waar je goed op dient te letten. Maak van tevoren duidelijke afspraken over de hoogte van de huurprijs, maar ook over de BTW en wanneer de huur betaald dient te zijn.

Onderhoudskosten
Het is belangrijk om goede afspraken te maken over de onderhoudskosten. Doorgaans zijn de kleinere kosten voor de rekening van de huurder en de grotere onderhoudskosten voor de verhuurder. Hier kan van afgeweken worden, spreek dit dus goed af.

Bedrijfspanden bij Oppject

Bij Oppject staan onze bedrijfsmakelaars voor je klaar, ze helpen graag waar nodig en delen de jarenlange ervaring en opgedane kennis met jou. Zowel voor een bedrijfspand kopen als huren kan je bij Oppject terecht. Daarnaast kunnen onze bedrijfsmakelaars je ook helpen bij het verkopen van een bedrijfspand. Neem gerust contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden.

Op zoek naar een bedrijfspand?

Bekijk ons aanbod hier

Objecten