Oppject logo

Bedrijfspand Groningen

Op zoek naar een bedrijfspand in Groningen? Bij Oppject hebben we een ruim aanbod aan verschillende soorten bedrijfspanden. Zowel kantoren, bedrijfshallen, loodsen, winkel-en horecapanden. Daarnaast heb je bij Oppject de keuze uit zowel koop als huur.

Tips voor het kopen van een bedrijfspand in Groningen

 • Een goede voorbereiding

Om te beginnen: een goede voorbereiding is het halve werk. Wat zoek je in een pand en hoe zie jij je bedrijf over een aantal jaar? Wat zijn je ambities en wat wil je bereiken in het pand? Hierbij kan je rekening houden met de volgende punten:

 • Oppervlakte
 • Bereikbaarheid; voor jezelf, klanten en personeel.
 • Parkeergelegenheid
 • Uitstraling

 

 • Schakel een expert in

Bij het kopen of huren van een bedrijfspand is het handig om een expert in te schakelen. De bedrijfsmakelaars van Oppject adviseren je graag. Je kan bij ons terecht voor advies, zoekopdrachten en taxaties. Bij Oppject handelen we snel en bieden we de ondersteuning die jij nodig hebt.

 • FinanciĆ«n

Een van de belangrijkste onderdelen zijn toch wel de financiƫn. Breng deze van tevoren goed in kaart, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Denk hierbij aan kosten voor het bedrijfspand, de vaste lasten, maar ook de zakelijke hypotheek.

 • Mondelinge toezegging

Houd er rekening mee dat bij een bedrijfspand, mondelinge toezeggingen ook geldig zijn. Als bijvoorbeeld een bod geaccepteerd wordt, staat dit ook al vast.

Tips voor het huren van een bedrijfspand?

 • Huurregime

Voor je een huurovereenkomst aangaat, is het handig om eerst te kijken naar welk huurregime van toepassing is op de huurovereenkomst. Er wordt in de wet onderscheid gemaakt tussen verschillende panden en de doeleinden daarvan.

 • Huurtermijn

Bij het huren van een bedrijfspand is het goed om rekening te houden met de huurtermijn. Zo zit je bij een winkel vast aan een huurtermijn van twee of vijf jaar, waarbij deze daarna weer met 5 jaar wordt verlengd. Het tussentijds opzeggen van de huurperiode is, los van enkele uitzonderingen, niet mogelijk. Bij een kantoorpand of loods kan dit weer anders opgenomen worden in de huurovereenkomst. Maak hier duidelijke afspraken over en denk hierbij ook aan de toekomstplannen.

 • Huurprijs

De huurprijs is ook een belangrijk onderdeel, waar duidelijke afspraken over gemaakt moeten worden. Denk hierbij aan de hoogte van de huurprijs, de BTW en wanneer de huur betaald dient te zijn.

 • Onderhoudskosten

Onderhoudskosten zijn soms een lastig onderdeel. Doorgaans is het zo dat de kleinere kosten voor rekening van de huurder zijn en de grotere onderhoudskosten voor de verhuurder. Maak duidelijke afspraken over wanneer iets onder kleine kosten valt en wanneer iets grotere kosten zijn.

Bedrijfspanden bij Oppject

De bedrijfsmakelaars van Oppject staan voor je klaar. We helpen je graag waar nodig en delen de jarenlange ervaring en opgedane kennis met jou. Zowel voor een bedrijfspand kopen als huren kan je bij Oppject terecht. Daarnaast kunnen onze bedrijfsmakelaars je ook helpen bij het verkopen van een bedrijfspand. Neem gerust contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden.

Op zoek naar een bedrijfspand in Groningen

Wij hebben een groot aanbod aan bedrijfspanden in voor zowel verhuur als verkoop. Bekijk hier ons aanbod in Groningen en omgeving

Objecten