Oppject logo

Bedrijfspand in Hoogeveen

Bij Oppject hebben we een ruim aanbod aan bedrijfspanden in Hoogeveen. Dus ben jij op zoek naar een kantoor, bedrijfshal (of loods), winkel- of horecapand? Dan ben je bij Oppject aan het goede adres. Dit kan voor zowel het kopen als het huren van een bedrijfspand.

Bedrijfspand kopen?

Dit is waar je op moet letten:

Een goede voorbereiding
Voordat je een bedrijfspand gaat kopen is het verstandig om voor jezelf wat verwachtingen op een rij te zetten. Wat zoek je bijvoorbeeld in een bedrijfspand? Past dit beeld ook nog bij je bedrijf als er een paar jaar zijn verstreken? Andere factoren waar je aan kunt denken zijn het oppervlak, bereikbaarheid (voor zowel personeel als klant), parkeergelegenheid en uitstraling.

Financiƫn
Een ander belangrijk punt is dat je je financiƫn vooraf goed in kaart brengt. Op die manier voorkom je onverwachte kosten, iets waar niemand op zit te wachten. Dit kunnen kosten zijn voor het bedrijfspand, de vaste lasten en/of zakelijke hypotheek.

Schakel een expert in
Bij het kopen van een bedrijfspand is het aan te raden om een expert in te schakelen die jou goed kan informeren over alle mogelijke opties. Bij Oppject hebben we bedrijfsmakelaars die je graag adviseren en verder helpen in het kopen van een bedrijfspand. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Mondelinge toezegging
Houd er rekening mee dat een mondelinge toezegging ook geldig is bij een bedrijfspand. Worden er mondeling dingen toegezegd, zoals dat het bod wordt geaccepteerd? Dan staat dit ook vast.

Bedrijfspand huren?

Dit is waar je op moet letten:

Huurprijs
De huurprijs kent een paar onderdelen waar je goed rekening mee moet houden. Zo dien je duidelijke afspraken te maken over de hoogte van de huurprijs. Vergeet daarbij niet BTW te bespreken en wanneer de huur betaald moet worden.

Huurregime
Voorafgaand aan een huurovereenkomst is het belangrijk om in beeld te hebben welk huurregime van toepassing is op de huurovereenkomst. Vanuit de wet wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen verschillende panden en de doeleinden die daarbij horen.

Huurtermijn
Wanneer je een bedrijfspand gaat huren is het van belang om na te denken over de huurtermijn. Zo is de termijn voor een winkel vaak twee of vijf jaar, waarna deze weer met vijf jaar wordt verlengd. Het tussentijds opzeggen van je huurovereenkomst is in principe niet mogelijk, alleen met hoge uitzondering. Wanneer je van plan bent een kantoorpand te huren, kan dit weer anders worden opgenomen in de huurovereenkomst.

Onderhoudskosten
Het is aan te raden om duidelijke afspraken te maken over de onderhoudskosten. Het is gebruikelijk dat kleinere kosten voor rekening van de huurder zijn en grotere kosten worden betaald door de verhuurder. Maak duidelijk wat onder kleine kosten en grotere kosten valt en leg dit vast, zodat dit duidelijk is voor beide partijen.

Bedrijfspanden bij Oppject

Voor zowel het huren als kopen van een bedrijfspand in Hoogeveen staat Oppject voor je klaar. Onze bedrijfsmakelaars helpen je graag waar nodig en delen hun jarenlange ervaring en kennis met jou. Ook voor hulp bij het verkopen van je bedrijfspand kun je bij Oppject terecht. Neem gerust contact met ons op, dan kunnen wij de mogelijkheden met je doornemen.

Op zoek naar een bedrijfspand?

Bekijk ons aanbod hier

Objecten