Oppject logo

Bedrijfsruimte in Groningen

Ben jij op zoek naar een bedrijfsruimte in Groningen? Bij Oppject hebben we een ruim aanbod aan verschillende bedrijfsruimtes in Groningen. Zowel voor koop als huur kan je bij ons terecht. Vestig jij jouw bedrijf in een van de mooiste steden van het noorden?

Tips voor het kopen van een bedrijfsruimte

Voorbereiding
Voor je een bedrijfspand gaat kopen, is het handig om van tevoren over bepaalde aspecten na te denken. Bedenk bijvoorbeeld wat je wilt met de bedrijfsruimte, hoe je jouw bedrijf ziet over een aantal jaar en of je groeiruimte wilt binnen de bedrijfsruimte. Daarnaast kan je denken aan: de oppervlakte van de bedrijfsruimte de bereikbaarheid van de bedrijfsruimte, voor jezelf, klanten en personeel parkeergelegenheid bij de bedrijfsruimte de uitstraling van de bedrijfsruimte en dus van je bedrijf.

Schakel een expert in
Als je een beetje voor ogen hebt wat je zoekt, is het tijd om een expert in te schakelen. Bij Oppject hebben we verschillende bedrijfsmakelaars die je graag van adviezen voorzien, daarnaast staan we voor je klaar om je te helpen bij zoekopdrachten of taxaties. Onze bedrijfsmakelaars handelen snel en helpen je waar nodig.

Financiƫn
Voor je een bedrijfsruimte koopt, is het verstandig om eerst het financiƫle plaatje in beeld te brengen. Niemand zit te wachten op onverwachte kosten. Denk hierbij aan de kosten van het bedrijfspand, de vaste lasten, maar ook de zakelijke hypotheek.

Mondelinge toezegging zijn geldig
Bij zakelijke panden, zoals een bedrijfsruimte, zijn mondelinge toezeggingen ook geldig. Mocht er mondeling wat worden toegezegd, of bijvoorbeeld het bod worden geaccepteerd, staat dit vast. Let goed op wat je mondeling toezegt.

Waar moet je op letten bij het huren van een bedrijfsruimte?

Huurregime
Voor je de huurovereenkomst aangaat, is het belangrijk om te weten welk huurregime van toepassing is op de huurovereenkomst van de bedrijfsruimte. Er kan hierbij namelijk onderscheid gemaakt worden tussen verschillende panden en doeleinden daarvan.

Huurtermijn van de bedrijfsruimte
Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de huurtermijn. Bij een winkel is de huurtermijn vaak twee of vijf jaar, waarna deze dan weer met vijf jaar wordt verlengd. Hierbij is het eventueel eerder opzeggen niet mogelijk. Bij een kantoorpand of bedrijfsruimte kan dit weer anders worden opgenomen in de huurovereenkomst. Bekijk goed wat voor jouw bedrijfsruimte van toepassing is.

Huurprijs van de bedrijfsruimte
De huurprijs is een belangrijk aspect. Er zijn hierbij een aantal punten waar je op kan letten. Let bijvoorbeeld op de hoogte van de huurprijs, past dit in je budget? Maak afspraken over de BTW, maar ook over wanneer de huur betaald dient te zijn.

Onderhoudskosten van de bedrijfsruimte
Bij het huren van een bedrijfsruimte is het belangrijk om goede afspraken te maken over de onderhoudskosten. Vaak is het zo dat de kleinere kosten voor rekening van de huurder zijn en de grotere kosten voor de verhuurder, maar hier zijn geen regels voor. Zorg er dus voor dat hier van tevoren goede afspraken over gemaakt worden.

Bedrijfsruimtes bij Oppject

Bij Oppject staan we voor je klaar. We helpen en adviseren je graag bij het vinden van jouw bedrijfsruimte in Groningen. Zowel voor het kopen als huren kan je terecht bij Oppject. Onze bedrijfsmakelaars kunnen je ook helpen bij het verkopen van een bedrijfsruimte. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Op zoek naar een bedrijfsruimte?

Bekijk ons aanbod hier

Objecten