Oppject logo

Bedrijfsruimte Hoogeveen

Ben je op zoek naar een bedrijfsruimte in de omgeving Hoogeveen? Dan ben je bij Oppject aan het juiste adres. We hebben namelijk een ruim aanbod aan verschillende bedrijfsruimtes in omgeving Hoogeveen, zowel koop als huur. We helpen je graag verder in de zoektocht naar de perfecte bedrijfsruimte voor jou!

Tips bij het kopen van een bedrijfsruimte

Voorbereiding
Een goed begin is het halve werk. Stel jezelf daarom eerst een aantal vragen. Wat is het doeleinde van de bedrijfsruimte? Hoe denk je dat je bedrijf eruitziet over een aantal jaar en wat voor bedrijfspand past daar bij? Andere zaken om te overwegen zijn de oppervlakte van de bedrijfsruimte, bereikbaarheid, parkeergelegenheid en uitstraling.

Schakel een expert in
Wanneer je je wensen in kaart hebt gebracht is het handig om een expert in te schakelen. Op deze manier zie je geen belangrijke zaken over het hoofd. Oppject beschikt over een team ervaren bedrijfsmakelaars die je graag verder helpen bij de zoektocht naar een geschikte bedrijfsruimte. We hebben een persoonlijke aanpak en helpen je graag verder.

Breng de financiën in kaart
Voordat je overgaat op het kopen van een bedrijfspand, is het eerst verstandig om de financiën in kaart te hebben gebracht. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de kosten voor het bedrijfspand zelf, maar ook de zakelijke hypotheek.

Mondelinge toezegging is geldig
Bij het kopen van een bedrijfsruimte zijn mondelinge toezeggingen rechtsgeldig. Let daarom goed op wat je mondeling toezegt. Wanneer bijvoorbeeld een bod mondeling wordt geaccepteerd, zal dit ook vaststaan.

Tips bij het huren van een bedrijfsruimte

Huurregime
Voordat je een huurcontract tekent, is het verstandig om te controleren welk huurregime van toepassing is op de huurovereenkomst van de bedrijfsruimte. Het kan zo zijn dat er onderscheid wordt gemaakt in de verschillende panden en bijbehorende doeleinden.

Huurtermijn
Voor de verschillende panden en doeleinden kunnen ook verschillende huurtermijnen worden gehanteerd. Controleer dit ook goed voordat je een overeenkomst aangaat. Voor winkels geldt dat een huurtermijn vaak twee of vijf jaar duurt, wat na afloop verlegd kan worden met vijf jaar. Eerder opzeggen is niet mogelijk, afgezien van hoge uitzondering. Bij een bedrijfsruimte of kantoorpand kan het anders opgenomen worden in de huurovereenkomst, dus het is verstandig goed op de hoogte te zijn wat voor jouw bedrijfsruimte van toepassing is.

Huurprijs
De huurprijs is ook belangrijk om over na te denken voordat je een overeenkomst aangaat. Past de gevraagde huurprijs bijvoorbeeld binnen je budget? Leg samen vast wanneer de huur betaald moet zijn en wat de BTW is.

Onderhoudskosten
Ook over de onderhoudskosten dienen goede afspraken gemaakt te worden vooraf. Wat gaat de verdeling zijn qua onderhoudskosten? Het is gebruikelijk dat kleinere kosten voor rekening van de huurder zijn en grotere kosten voor de verhuurder, maar dit is geen officiële regel. Leg de gemaakte afspraken vast zodat hier geen discussie over kan ontstaan.

Bedrijfsruimtes Hoogeveen bij Oppject

Bij Oppject helpen we je graag verder met de zoektocht naar een bedrijfsruimte in omgeving Hoogeveen. Onze bedrijfsmakelaars staan voor je klaar om je te adviseren voor zowel het kopen als huren van een bedrijfsruimte. Daarnaast is het verkopen van een bedrijfsmakelaar ook mogelijk bij Oppject. Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.