Oppject logo

Kantoorruimte Assen

Ben jij op zoek naar een kantoorruimte in Assen? Bij Oppject ben je aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod aan kantoorruimtes, zowel voor koop als huur. Assen is een geliefde stad om een kantoorruimte te hebben vanwege de rustige ligging en goede bereikbaarheid.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kantoorruimte?

Voorbereiding
Voor je door de bomen het bos niet meer ziet, is het verstandig om eerst te kijken naar wat jij zoekt in een kantoorruimte. Hoe groot moet de kantoorruimte nu minimaal zijn? Zijn er eventueel groeimogelijkheden? Maar bedenk ook of je alleen met jouw bedrijf in een kantoorruimte wil zitten, of ga je een deel weer verhuren? Daarnaast is het ook goed om te bedenken wat voor uitstraling je graag ziet bij jouw nieuwe pand.

Hypotheek berekenen
Nu je alles op papier hebt gezet en je de plannen hebt gemaakt, kan je de hypotheek gaan berekenen. Hierbij is het belangrijk om te bekijken hoeveel je wilt/kunt investeren in jouw nieuwe kantoorruimte en hoeveel je hier dan voor wilt/kunt lenen.

Op zoek naar een kantoorruimte
De derde stap is het opzoek gaan naar kantoorruimte. Hiervoor kan je een van onze bedrijfsmakelaars inschakelen. Een bedrijfsmakelaar helpt je met het zoeken, schakelt snel en helpt je in de onderhandeling. Bespreek je plannen met de bedrijfsmakelaar en we gaan voor je aan de slag!

Mondelinge toezegging
Bij een kantoorruimte is het zo dat een mondelinge toezegging ook geldig is. Zeg niet zomaar iets toe, maar bedenk je eerst of het kunt.. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Uiteraard helpen onze bedrijfsmakelaars je daar ook bij.

Waar moet je op letten bij het huren van een kantoorruimte?

Huurregime
Voor je de huurovereenkomst aangaat van een kantoorruimte, is het belangrijk om te weten welk huurregime van toepassing is op de huurovereenkomst. Er wordt namelijk in de wet onderscheid gemaakt tussen verschillende panden en het doeleinde daarvan.

Huurtermijn
Het is belangrijk om rekening te houden met de huurtermijn. Het kan zijn dat er voor kantoorruimte een langer huurtermijn geldt dan bijvoorbeeld voor een woning. Maak hier duidelijke afspraken over en bedenk wat het toekomstplan is.

Huurprijs
De huurprijs is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Maak van tevoren duidelijke afspraken over de hoogte van de huurprijs, maar ook over de BTW en wanneer de huur betaald dient te zijn. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met eventuele huurverhogingen, maak ook hier afspraken over.

Onderhoudskosten
Onderhoudskosten zijn kosten waar je goede afspraken over moet maken. Doorgaans zijn de kleinere kosten voor rekening van de huurder en de grotere onderhoudskosten voor de verhuurder, maar hier mag dus wel van afgeweken worden.

Kantoorruimte bij Oppject

Bij Oppject staan de bedrijfsmakelaars voor je klaar. Ze helpen je graag waar nodig en delen graag de jarenlange ervaring met je. Zowel voor een kantoorruimte kopen als huren kan je terecht bij Oppject. Daarnaast kunnen wij je ook helpen bij het verkopen van je kantoorruimte. Neem contact op via de website of telefonisch, we helpen je graag.

Op zoek naar kantoorruimte?

Bekijk hier ons aanbod!

Objecten