Oppject logo

Kantoorruimte in Groningen

Ben jij op zoek naar een kantoorruimte in Groningen? Bij Oppject hebben we een ruim aanbod aan kantoorruimtes, zowel koop als huur. Groningen is een populaire stad, rustiger dan de randstad maar wel de gezelligheid!

Waar moet je op letten bij het kopen van een kantoorruimte?

Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is verstandig om als eerste helder te hebben wat jij zoekt in een kantoorruimte, kijk hierbij vooruit. Wat is de ideale oppervlakte van de kantoorruimte? Zijn er eventueel groeimogelijkheden? Wil je een kantoorruimte alleen voor jouw bedrijf of ga je liever voor een gedeeld pand? Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met wat jij wilt uitstralen met je pand.

Hypotheek berekenen
Nu je de plannen hebt gemaakt, kan je de hypotheek gaan berekenen. Hierbij is het belangrijk om vast te stellen hoeveel je wilt/kunt investeren in jouw nieuwe kantoorruimte in Groningen en hoeveel je hiervoor wilt/kunt lenen.

Op zoek naar een kantoorruimte
De volgende stap is de zoektocht naar een geschikte kantoorruimte. Hiervoor kan je een van onze bedrijfsmakelaars inschakelen. Een bedrijfsmakelaar helpt je met het zoeken, schakelt snel en helpt je in de onderhandeling. Bespreek je plannen met de bedrijfsmakelaar en we gaan voor je aan de slag!

Mondelinge toezegging
Houd er rekening mee dat bij kantoorruimtes een mondelinge toezegging ook geldig is. Zeg niet zomaar iets toe, maar bedenk je eerst of het kan. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Uiteraard helpen onze bedrijfsmakelaars je daar ook bij.

Waar moet je op letten bij het huren van een kantoorruimte?

Huurregime
Bij het aangaan van een huurovereenkomst van een kantoorruimte, is het belangrijk om te weten welk huurregime van toepassing is. Er wordt namelijk in de wet onderscheid gemaakt tussen verschillende panden en het doeleinde daarvan.

Huurtermijn
Maak van tevoren duidelijke afspraken over de huurtermijn en neem dit ook op in de huurovereenkomst. Het kan namelijk zo zijn dat er voor een kantoorruimte een langere huurtermijn geldt dan voor bijvoorbeeld een woning. Neem hierbij ook de opzegtermijn mee.

Huurprijs
De huurprijs is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Maak ook hier duidelijke afspraken over de hoogte van de huurprijs, maar neem hier ook de BTW in mee. Daarnaast is het verstandig om af te spreken wanneer de huur betaald moet worden. Maak ook afspraken over eventuele huurverhogingen.

Onderhoudskosten
Onderhoudskosten kunnen nog weleens lastig zijn bij gehuurde kantoorruimtes. Doorgaans is het zo dat de kleinere kosten voor de rekening zijn van de huurder en de grotere onderhoudskosten voor de verhuurder. Maak hier duidelijke afspraken over en bespreek welke kosten voor wie zijn.

Kantoorruimte bij Oppject

Bij Oppject hebben verschillende bedrijfsmakelaars voor je klaar staan. Ze volgen de markt op de voet en weten precies waar ze het over hebben, dankzij jarenlange ervaring. Zowel voor een kantoorruimte kopen als huren kan je terecht bij Oppject. Daarnaast kunnen wij je ook helpen bij het verkopen van je kantoorruimte. Neem contact op via de website of telefonisch, we helpen je graag.

Op zoek naar kantoor ruimte in Groningen?

Bekijk hier ons aanbod

Objecten