Oppject logo

Winkelpand Assen

Ben je op zoek naar een winkelpand in Assen? Bij Oppject ben je aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod aan winkelpanden in Assen, zowel koop als huur. Assen is een levendige en gezellige stad, die erg gewild is als locatie voor winkels en horecagelegenheden.

Waar moet je op letten bij het huren van een winkelpand?

Huurperiode
De huurperiode van een winkelpand is wettelijk vastgesteld. Dit is namelijk 5 jaar. Na deze 5 jaar is er van beide kanten de mogelijkheid om de huurovereenkomst te beëindigen. Wordt er door beide partijen besloten de huurperiode te verlengen? Dan is dit wederom voor 5 jaar. Na deze 10 jaar kan de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd worden vastgesteld.

Huurprijs
Aan het begin van de huurperiode wordt er een huurprijs vastgesteld. Deze huurprijs kan na de eerste huurperiode van 5 jaar worden veranderd, deze is dus vastgesteld voor de eerste 5 jaar. Daarnaast is het belangrijk om af te spreken wanneer de huur voldaan dient te worden, is dit per maand, per kwartaal of een ander tijdsbestek?

Opzegtermijn
Ook voor de opzegtermijn zijn er wettelijk vastgestelde regels. Het is namelijk niet mogelijk om zomaar een huurovereenkomst te beëindigen. Als je binnen de vastgestelde 5 jaar een huurovereenkomst wil beëindigen, kan dit alleen als iemand anders jouw bedrijf overneemt. Hier kan zich geen ander bedrijf vestigen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een winkelpand?

Voorbereiding Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk goed wat je wat je graag wilt in het winkelpand en wat je voor ogen hebt met jouw bedrijf. Het kopen van een winkelpand is een grote investering, kijk daarom goed vooruit. Zijn er eventueel groeimogelijkheden? Is je winkelpand goed bereikbaar? Past de uitstraling van het pand bij je bedrijf? Kunnen er aanpassingen aan het gekochte pand worden gedaan?

Hypotheek
Nu je op een rijtje hebt wat je graag wil met je nieuwe winkelruimte, kan je de hypotheek gaan berekenen. Hierbij is het belangrijk dat je bekijkt hoeveel je zelf kan en wil investeren en hoeveel je hiervoor kunt en wilt lenen.

Op zoek naar een winkelruimte
Nu je de plannen en financiën duidelijk op papier hebt, kan je daadwerkelijk op zoek gaan naar een winkelruimte. Ook hiervoor kan je een bedrijfsmakelaar inschakelen. Deze helpt je met zoeken, schakelt snel en helpt je in onderhandelingen. Daarnaast heeft een bedrijfsmakelaar snel inzicht in wat er op de markt is en heeft veel ervaring met het aangaan van onderhandelingen.

Winkelpand in Assen bij Oppject

Bij Oppject hebben we een ruim aanbod aan winkelpanden in Assen. Onze bedrijfsmakelaars helpen je graag waar nodig en delen graag de jarenlange ervaring met je. Zowel voor het kopen als huren van een winkelpand ben je bij Oppject aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op, wij helpen je graag!