Oppject logo

Winkelpand Groningen

Ben je op zoek naar een winkelpand in Groningen? Bij Oppject vind je een uitgebreid aanbod aan winkelpanden die zowel te koop als te huur zijn. Groningen is een bruisende en gezellige stad.

Waar moet je op letten bij het huren van een winkelpand?

Huurperiode
De huurperiode van een winkelpand is over het algemeen vijf jaar. Na deze termijn kan de huurovereenkomst door beide partijen worden beëindigd. Als de huurperiode wel wordt verlengd, is dit wederom voor vijf jaar. Na deze tien jaar kan de huurperiode voor onbepaalde tijd worden vastgesteld.

Huurprijs
De huurprijs wordt bepaald bij aanvang van de huurperiode. Deze kan tijdens de huurperiode niet worden aangepast, dit kan na de eerste huurperiode van vijf jaar. Het is tevens van belang om overeen te komen wanneer de huur betaald wordt en binnen welke termijn dit dient te gebeuren. Betaal je bijvoorbeeld de huur per maand of kwartaal?

Opzegtermijn
Ook voor de opzegtermijn zijn er wettelijke regels. Het is namelijk niet mogelijk om een huurovereenkomst zomaar te beëindigen. Als je binnen de vastgestelde vijf jaar de huurovereenkomst wil beëindigen, kan dat alleen als iemand jouw bedrijf overneemt. Dit betekent dat hier geen ander bedrijf zich kan vestigen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een winkelpand?

Voorbereiding
Bedenk goed wat je nodig hebt in een winkelpand en wat jouw doel is met jouw bedrijf. Het is belangrijk om vooruit te kijken en te beoordelen of er groeimogelijkheden zijn, of de winkelruimte goed bereikbaar is, of de uitstraling van het pand goed past bij jouw bedrijf en of er mogelijkheden zijn voor aanpassingen.

Hypotheek
Bereken de hypotheek en kijk naar de eigen investering en of het leenbedrag beschikbaar is. Op zoek naar een winkelruimte Wanneer je de plannen en financiën op een rijtje hebt, kun je op zoek gaan naar een geschikte winkelruimte. Een bedrijfsmakelaar kan je hierbij helpen.

Winkelpand in Groningen bij Oppject

Bij Oppject hebben we een ruim aanbod aan winkelpanden in Groningen. Onze bedrijfsmakelaars staan ​​voor je klaar om te helpen waar nodig en zijn bereid om hun jarenlange ervaring met jou te delen. Zowel voor het kopen als huren van een winkelpand ben je bij Oppject aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op, wij helpen je graag!