Oppject logo

Scent Circle

Tim Bunink zit sinds 2021 met zijn winkel in interieurgeuren in Assen aan de Oudestraat. Naast zijn fysieke winkel heeft hij ook een website. Mensen willen zijn producten graag ruiken en zien, een fysieke winkel is dan ook een goede aanvulling op zijn online shop. 10 jaar geleden kwam hij voor het eerst in aanraking met Yankee Candle, het merk van de kaarsen die hij in zijn winkel verkoopt. Hij was onmiddellijk verkocht en begon te dromen over een eigen winkel. Hoewel hij geboren en getogen is in Zwolle, ging hij op zoek naar een andere locatie om zijn winkel te starten. In Zwolle zat destijds al een reseller van Yankee Candle en vanwege concurrentieoverweging mocht hij in Zwolle geen locatie openen. In het westen zie je veel meer van dit soort winkels maar in het noorden is er nog weinig aanbod. Hij besloot zich te focussen op Emmen, Assen en Leeuwarden. Uiteindelijk besloot hij dat de vriendelijke en nuchtere mensen uit Assen het best bij hem passen. Een stad met een dorpsgevoel, waar vind je dat nog?

Hij besloot onderzoek te doen en vroeg het passantenonderzoek op bij de gemeente, hier wordt onderzocht welke straten de meeste traffic hebben in Assen. De Oudestraat bleek daar één van te zijn. Hij zocht een niet al te groot pand met een boetiek-achtige uitstraling, inclusief opslagruimte voor zijn webshop-verkopen en het moest uiteraard betaalbaar zijn. Via Funda vond hij een pand in de Oudestraat en zo kwam hij in contact met Jasper van Oppject.

Met Jasper bekeek hij meerdere panden, sommige waren te oud, anderen waren mooi maar hadden weinig opslagruimte. Toen kwam Jasper met deze locatie, een instapklaar pand met een nieuwe cv verwarming, nieuwe vloer en een gerenoveerd plafond. Bijna te mooi om waar te zijn maar door Corona stond het pand al een poosje leeg. Om die reden is ook met de verhuurder onderhandeld, het was namelijk ook een onzekere tijd voor Tim om een bedrijf te starten. Als je dan een huurcontract voor een aantal jaar afsluit, neem je een groot risico. “De samenwerking met Jasper was altijd prettig, hij hield rekening met mijn wensen maar ook met die van de verhuurder, een goede bemiddelaar.” Uiteindelijk is een huurcontract ondertekend waar iedereen tevreden mee is. Zo is Tim pas na de verbouwing huur gaan betalen en mocht de winkel niet succesvol zijn, dan zou hij binnen een bepaalde tijd nog onder het huurcontract uit kunnen. 

Na het tekenen van het contract is Jasper als tussenpersoon verdwenen en heeft Tim nu rechtstreeks contact met de verhuurder. De match tussen huurder en verhuurder is goed, dat maakt het contact prettig. “En wanneer de medewerkers van Oppject op zoek zijn naar een cadeautje, dan komen ze vaak weer eens langs in mijn winkel, erg gezellig”, aldus Tim.

Oppject Bedrijfsmakelaar Assen verhuur verkoop
"De samenwerking met Jasper was altijd prettig, hij hield rekening met mijn wensen maar ook met die van de verhuurder, een goede bemiddelaar."

Meer cases zoals deze