Oppject logo

Techlab Assen

Sinds februari 2023 is aan de Amerikaweg 16 het Techlab gevestigd. Het Techlab is ontwikkeld om kinderen van basisscholen en middelbare scholen te motiveren en enthousiasmeren over techniek. Een speelse kennismaking met techniek. Zo kun je bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd spelen met drones, staat er een 3D-printer en zijn er robotarmen aanwezig. Omdat het niet eenvoudig was een locatie te vinden, namen zij contact op met Oppject. makelaar Gerwin de Roo is voor Techlab op zoek gegaan naar een passende locatie. 

Na een aantal bezichtigingen kwamen ze uit bij de huidige locatie. Een ruim opgezette etage in een verzamelpand. Het eerste idee was aanvankelijk om in een middelbare school het Techlab te vestigen. Dit bleek echter niet de meest ideale oplossing omdat het Techlab voor alle basis- en middelbare scholen in Assen bedoeld is. Een centrale, makkelijk te bereiken locatie was daarom een must. Deze eigenschappen hebben zij gevonden in het pand aan de Amerikaweg in Assen waar Techlab nu gevestigd is. De ruime opzet, verschillende vertrekken en de akoestiek sluiten helemaal aan bij de wensen. 

“Het contact verliep erg goed. Er werd goed naar onze wensen geluisterd en deze werden op de juiste manier vertaald door Gerwin. De locatie is ontzettend flexibel, de andere bedrijven die hier gevestigd zijn hebben ons een warm welkom gegeven. We zitten hier ontzettend op ons plek en zijn Oppject daar erg dankbaar voor.” Aldus Techlab. 

Intussen hebben de eerste klassen een bezoek gebracht aan Techlab en hebben zij mogen experimenteren met techniek.

"We zitten hier ontzettend op ons plek en zijn Oppject daar erg dankbaar voor."

Meer cases zoals deze