Oppject logo

Car Creations

Toen Erik Schuring in de jaren 90 in loondienst werkte bij Autoshop het stuurwiel in Assen, had hij nooit durven dromen later een eigen zaak te hebben in exclusieve auto’s. In 1994 richtte hij Car Creations op aan de Weiersstraat, midden in het centrum van Assen. Hier verkocht Erik vooral audio- en entertainment systemen en heel af en toe een auto, maar dat was vooral hobbymatig. Na 12,5 jaar moest Erik van de gemeente Assen plaatsmaken voor bioscoop ‘De Kolk’. De gemeente kwam Erik tegemoet met verhuiskosten en gaf advies over waar hij zich kon vestigen. Zo is Erik op zijn huidige locatie aan de Zoom 20 in Assen terechtgekomen.

De Zoom 20 is een fijne locatie met veel vloeroppervlakte, dicht bij de snelweg, veel parkeergelegenheid en aan de rand van een natuurgebied. Het is een woon-werklocatie en Erik besloot dan ook een verdieping te maken waar hij een appartement kon realiseren. De vrouw van een goede vriend van hem was al geruime tijd op zoek naar een kantoorruimte, zo kwam Erik in contact met zijn eerste huurder. Het appartement is uiteindelijk een kantoor geworden en ingericht naar de wensen van de huurder. 

Na de verhuizing ging Erik verder met de verkoop van auto-elektronica en startte hij voorzichtig met de verkoop van auto’s, zijn grote hobby. Hij had al eerder gemerkt dat de verkoop van elektronica terugliep. Tegenwoordig hebben alle nieuwe auto’s de elektronica al ingebouwd, daar komt ook nog eens extra concurrentie bij van webshops. Gelukkig ging het met de verkoop van auto’s steeds beter, “Het heeft elkaar ingehaald”, zegt Erik en dat vindt hij helemaal niet erg. “Ik verkoop alleen auto’s die ik leuk vind, auto’s voor liefhebbers zoals cabrio’s en coupés”, zegt hij met een lach op zijn gezicht. 

Na twee jaar besloot de huurder het pand te verlaten en moest Erik op zoek naar een nieuwe huurder. Hij was op zoek naar een makelaar die hem daarbij kon helpen. Het liefst moest de ruimte aansluitend verhuurd worden en hij achtte de kans groter dit via een bedrijfsmakelaar te realiseren. Na kort onderzoek op internet kwam hij bij Oppject uit (destijds Boekenrode). “Zij hebben een groot netwerk in Assen en weten vaak de geschikte mensen te vinden.” Het is Oppject gelukt om aansluitend iemand te vinden en dit inmiddels al 4 keer. “Ik heb sympathie voor Jasper en Nol, het is comfortabel met hen te werken en het ontzorgd. Het is fijn dat ik er zelf niet mee bezig hoef te zijn en erop kan vertrouwen dat Oppject alles netjes afhandeld.” Momenteel is het kantoor weer voor 2 jaar verhuurd, “mocht het na die twee jaar niet verlengd worden, dan weet ik wie ik moet bellen,” aldus Erik.

Oppject bedrijfsmakelaar Assen verhuren pand
"Ik heb sympathie voor Jasper en Nol, het is comfortabel met hen te werken en het ontzorgd. Het is fijn dat ik er zelf niet mee bezig hoef te zijn en erop kan vertrouwen dat Oppject alles netjes afhandelt."

Meer cases zoals deze